Chiftelute in aluat de bere

de ralu_ca in Porc, 24 Mar 2013 | 6172 vizualizari

 

Am vrut si am incercat...mi-au iesit o nebunieeeeeee!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 300 ml bere
  • Chiftele:
  • 900 g carne tocata porc
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 2 cepe mici
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • chimen
  • 1 lingurita usturoi praf
  • Sos:
  • 1 cutie rosii in bulion
  • usturoi 4 catei tocat
  • putin oregano sau cimbru
  • sare, piper
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita miere
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Aluatul:

Intr-un castron punem faina, sarea si drojdia ( intr-un pahar am pus drojdia si apa calduta ), apoi uleiul si berea. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Intr-un alt castron se amesteca ingredientele pentru chiftele, apoi facem chitelutele rotunde.

Aluatul se imparte in parti egale, se formeaza bilutele pe care le intindem cu facaletul.

In fiecare biluta de aluat punem biluta de carne ( amestecam carnea,oul,ceapa taiata marunt, pesmet, delikat, piper, chimen, praful de usturoi) si se strange la mijloc.

Intr-o tava rotunda ( am folosit eu ) in care am asezat hartie de copt, se aseaza bilele formate si se lasa inca vreo 25 minute la dospit.

Se introduc la cuptor pana acestea se rumenesc deasupra.

Intre timp am facut si sosul din ingredientele mentionate. Rosiille le-am pus in robat le-am amestecat cateva secunde, apoi am dat prin sita si s-au separat cojile. In amestecul obtinut am adaugat usturoiul tocat, sare, piper, oregano sau cimbru, o lingura de bulion ( acesta fiind mai dens ) si miere.

A iesit un sos pe cinste.

Chiftelele se pot servi si calde si reci alaturi de sosul preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

CookieMonster 1

26.03.2013, 09:11

Ce bine arata!!!

GabrielDorobantu 1

10.04.2013, 15:41

chiftelutele se vor coace acolo in interior?nu-si vor lasa zeama?ce frumos arata.

babi5 1

17.06.2013, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor