Chiftelute in sos de smantana

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2012 | 4288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • chiftelute
  • 700 g carne tocata (pui, porc sau amestec)
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ou
  • 10 linguri pesmet
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml smantana
  • 3-4 linguri maioneza
  • ceapa rosie
  • sare, piper
  • otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de smantana:

Chiftelutele: amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua, pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe ambele parti.

Taiem 2-3 cepe rosii in rondele si turnam putin otet peste ele, lasam la macerat 5-6 ore.

Sosul de smantana: amestecam smantana cu maioneza, sare si piper dupa gust, adaugam ceapa marinata (scurgeti otetul de pe ceapa).

Turnam sosul de smantana peste chiftelutele reci, amestecam totul cu grija (sa nu zdrobim chiftelutele) si-l servim ca aperitiv sau alaturi de o portie de cartofi prajiti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase