Chiftelute marinate

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2012 | 6247 vizualizari

 

Va propun o noua reteta de chiftelute. O combinatie reusita de ingrediente, combinatia buna intre carne si pesmet. In acest meniu am adaugat un sos dulce si aromat de rosii si iata rezultatul final: chiftelute marinate.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata (pui, porc sau amestec)
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ou
  • 10 linguri pesmet
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei pentru prajit
  • SOSUL DULCE -ACRISOR, aromat
  • 500 ml bulion
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Amestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua, pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe ambele parti.

Sosul dulce - acrisor, aromat: calim faina in putin ulei, adaugam bulionul, foile de dafin, zaharul, sare, piper. Lasam sosul sa dea in clocot si apoi il turnam deasupra chiftelutelor.

Ornam cu marar verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]