Chiftelute marinate

de madalinanicoleta in Porc, 13 Noi 2013 | 3327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftelute:
  • 500 g carne tocata porc
  • un cartof mare
  • un morcov
  • o capatana usturoi
  • un ou mic
  • sare,piper
  • Sos:
  • o ceapa mica
  • 4 linguri bulion
  • 300 ml apa
  • sare,piper
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Se pregatesc chiftelutele astfel: cartoful si morcovul se curata, se spala si se dau prin razatoare (ochiul cel mai mic). Se scurg bine si se adauga peste carnea tocata. Usturoiul se curata si se da prin "aparatul" de tocat usturoi si se adauga peste amesctec, se pune si outul si se presara sare si piper. Se formeaza chiftelute si se pun la prajit.

In paralel se prepara sosul astfel: ceapa curatata si tocata fin se caleste bine de tot in putin ulei, se adauga bulionul si se calesc impreuna. Se toarna 100 ml de apa peste acestea si se lasa sa fiarba impreuna. Cand ceapa s-a fiert se adauga restul de apa, se potriveste cu sare si piper, patrunjel tocat si se lasa sa scada sosul acoperind tigaia cu un capac. Se adauga chiftelute si se lasa sa mai fiarba impreuna 7-8 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate