Nemultumit de chipsurile de cartofi din comert m-am hotarat sa incerc in bucataria mea modesta o portie de Chipsuri de cartofi, in doua variante.
Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte bine.
Felierea cartofilor se face cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei razatoare pentru feliat care se numeste Mandolina . Dupa feliere condimentam cortifii cu sare, piper, rozmarin, boia de ardei iute si praf de usturoi, fiecare poate sa isi aleaga combinatia preferata de condimente.
Introducem chipsurile in cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 100 grade Celsius si ne apucam de sosul de mustar cu smantana.
Preparam sosul prin a amesteca 2 parti de smantana cu o parte de mustar, condimentam doar cu piper deoarece dorim sa pastram gustul pragnant de mustar.
Cartifii au fost asortati cu: ou fiert, telemea de vaca si sos de smantana cu usturoi/sos de smantana cu mustar.
Acest preparat nu se compara cu chipsurile din comert, are un gust bine definit, nu este plin de sare si este mai sanatos.
1
http://www.rataciriculinare.ro/chipsuri-de-cartofi/