Chipsuri de casa

de Ramonaa in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2014 | 3486 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi mari pentru prajit
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de casa:

Curata cartofii si feliaza-i foarte subtire cu un curatator de legume sau un cutit foarte ascutit. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 3 mm. Pune feliile de cartofi intr-un bol cu apa rece si lasa-le asa cel putin 20 de minute (sau cateva ore bune in frigider), astfel incat cartofii sa elimine o parte din amidon.Scurge-i si usuca-i pe servetele de hartie. Pune ulei intr-o tigaie adanca, astfel incat sa ai cel putin 5cm de ulei, dar sa nu depaseasca jumatatea tigaii. Incinge uleiul pana cand acesta atinge 180C. Daca nu ai termometru, testeaza-l cu o felie de cartof. Daca atunci cand e pusa in ulei se formeza bule in jurul ei si sfaraie, inseamna ca uleiul e incins. Pune feliile de cartofi in uleiul incins, in mai multe transe, astfel incat sa nu aglomerezi tigaia. Prajeste-le timp de 4 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

15.05.2014, 18:41

Alexandra Elena 1

15.05.2014, 22:02

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 10:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chipsuri de casa