Chocolate cake by Julia Child

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 3555 vizualizari

 

Este senzationala

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • · 114 grame unt
  • · 2/3 cana plus o lingura zahar
  • · 3 oua mari
  • · un praf de sare
  • · 150 gr ciocolata
  • · 2 linguri de rom sau cafea proaspat facuta
  • · 1/3 cana migdale macinate
  • · 1/4 lingurita extract migdale
  • · 3/4 cana faina de grau
  • Glazura
  • · 100 grame ciocolata
  • · o lingura rom sau cafea proaspat facuta
  • · 3 linguri unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cake by Julia Child:

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri.

Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca.

Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu cantitatea  de zahar din cana .

Cand zaharul nu se mai simte adaugam pe rand galbenusul , mixand bine dupa fiecare.

Punem untul cu zaharul si galbenusurile deoparte si batem albusurile cu praful de sare si lingura de zahar .

In unt adaugam ciocolata ..atentie nu trebuie sa fie rece rece , este bine sa fie calduta . Amestecam bine si punem migdalele macinate , extrasul de migdale si o parte din albusurile batute.

Cu o spatula incorporam bine .

Punem faina , praful de copt si ceea ce a mai ramas din albusuri , si din nou cu spatula incorporam.

Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade

Faceti testul cu scobitoarea , dar in mijloc trebuie sa fie moale ..daca o sa-l coaceti prea tare isi schimba tesxtura .

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Pregatim glazura : Intr-un vas pe foc mic punem ciocolata , untul si cafeau sau romul si topim . Turnam peste blat si intindem astfel incat sa fie acoperit tot .

Eu am presarat deasupra fulgi de migdale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake by Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 2 culori