Choix à la creme

de corina241 in Prajituri, 26 Noi 2010 | 13031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2 cana de faina
  • 1 cana de apa
  • budinca de vanilie 
  • 4 linguri de zahar
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • frisca lichida
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix à la creme:

   Pregatim o craticioara in care punem apa impreuna cu uleiul si punem pe flacara aragaazului lasand sa clocoteasca.Faina se adauga in craticioara toata odata si amestecam foarte repede pana se desprinde de pe vas;Se ia de pe foc si se pun ouale rand pe rand amestecand repede dupa fiecare.

Intr-o tava tavetata cu hartie de copt,cu ajutorul unui sprit punem compozitia formand mici gramajoare si dam la cuptor pentru 35 min la foc potrivit.

Cand s-au racit le taiem in 2 si umplem cu budinca de vanilie si frisca lichida mixata bine ,pana se intareste.

Budinca de vanilie se face conform intructiunilor de pe plic:continutul plicului il punem peste lapte amestecand bine pentru nu a face cocoloase si dam pe foc pana incepe sa se ingoase.Adaugam cele 4 linguri de zahar si amestecam pana se topeste.La sfarsit,dupa ce dam vasul jos de pe foc adaugam si zaharul vanilat.

Dupa ce umplem cojile cu crema si frisca,pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choix à la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]