Choux a la creme

de mybella in Prajituri, 29 Iun 2013 | 5100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml apa
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 90 gr zahar
  • 50 gr faina
  • sare
  • esenta vanilie
  • Decor
  • 50 gr ciocolata menaj
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase.

Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca 10 minute dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul.Compozitia trebuie sa curga putin,sa nu fie tare.

Se umple posul cu sprit cu respectivul aluat si pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ,se fac bilute.Daca varful bilutelor este prea ascutit,inmuiati degetul in apa rece si turtiti-l ca sa nu se arda.Se dau la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.

Intre timp se pregateste crema. Galbenusurile se freaca bine cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca pana devine o spuma.Se adauga laptele rece,esenta de vanilie si faina.Se incorporeaza tot si de pune pe foc.Se amesteca continuu pentru a nu se prinde.Cand vedeti ca incepe sa se ingroase mai lasati 2 minute amestecand contunuu si luati de pe foc.

Bilutele noastre sunt gata.Se scot pe o farfurie si se umplu cu crema care am pregatit o cu posul cu sprit.Daca doriti se pot taia in doua si se umplu.

Pentru decor se topeste ciocolata la baine marie cu o picatura de ulei sau un varf de unt si de face dupa fantezie un decor peste choux.

Spor la treaba bucatarasilor:-)

TIPS-URI

1

daca ati terminat crema cu mult inainte de a se coace bilutele acoperiti o direct(nu vasul) cu o pelicula transparenta ca sa nu prinda crusta

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème