Choux a la creme

de alilianaa in Prajituri, 21 Apr 2014 | 4060 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • Gogosi:
    • 300 ml apa
    • 220 ml ulei
    • 7 linguri faina
    • sare
    • 4 oua
    Crema:
    • 700 ml lapte
    • 9 linguri zahar
    • 4 linguri amidon
    • o lingura cacao
    • 3 oua
    • 175 g unt
    • 150 g ciocolata menaj
    • esenta rom
    Glazura: 150 g ciocolata menaj 2 linguri apa 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Gogosile: Apa si uleiul se pun la fiert cu un praf de sare. Cand au fiert adaugam faina in ploaie si amestecam foarte bine pana cand compozitia se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand s-au racorit bine se adauga ouale, unul cate unul, omogenizand bine compozitia.  Se pune compozitia intr-un posh si se formeaza mici gogosele pe care le coacem in cuptorul incins timp de 20 minute ( nu se deschide cuptorul in timpul coacerii). Cand s-au racit complet se  taie cu cutitul cate un capacel.

Crema. 

Ouale cu zaharul, amidonul, cacaua, putina sare se amesteca bine. Peste aceastea de pune laptele putin cate putin, dupa care se pune compozitia pe foc. Va rezulta o compozitie de budinca. Spre final se adauga cicolata. Se opreste focul. Se adauga untul frecat la final si esenta de rom. 

Glazura: Ciocolata se pune la foc cu apa si uleiul. Se lasa la topit. Se da la rece. 

 

Asamblare: In fiecare gogoasa se pune crema. La final se pune  glazura de ciocolata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]