Choux a la creme cu vanilie si ciocolata

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 67184 vizualizari

 

Gogosele umplute cu crema de ciocolata sau de vanilie si frisca.
Este un aluat cu faina oparita, se coace foarte repede, e un desert rapid. Este acelasi aluat din care se fac si eclerele. Eu intotdeauna pregatesc cantitatea dubla :)

 

INGREDIENTE

  • Gogosele:
  • 1 cana cu apa
  • 1/2 pahar ulei
  • putina sare
  • o cana cu faina
  • 4 oua

        Umplutura:

  • crema de vanilie
  • crema de ciocolata
  • frisca

        Decor:

  • zahar pudra
  • ciocolata topita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu vanilie si ciocolata:

Cel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :)

Punem la fiert apa, uleiul si sarea, iar cand clocoteste adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn. Mai lasam putin la foc mic. Dupa ce se raceste compozitia adaugam cate un ou si amestecam (se poate si cu mixerul). In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, punem gogoselele cu o lingurita sau cu o punga cu sprit, la distanta una de cealalta. Coacem la foc potrivit pana se umfla si se rumenesc putin. Cand toate gogoselele sunt racite, le taiem pe jumatate, dar nu de tot si le umplem dupa plac. Se pot decora cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]