Choux à la creme(cu ciocolata)..

de lilik in Prajituri, 25 Apr 2011 | 6480 vizualizari

 

Hristos a inviat!!!sper ca ati petrecut Sfintele Sarbatori in liniste si fericire....
Sunt un deliciu ciocolatos aceste gogosele...

 

INGREDIENTE

  • PT GOGOSELE:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE CIOCOLATA:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 100  gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 4 galbenusuri
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 40-50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la creme(cu ciocolata)..:

Pregatirea gogoselelor:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata si amestecam energic sa nu ramana cocoloase apoi lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si punem cate un ou pe rand amestecan denergic sa se incorporeze.compozitia obtinuta o punem intr-un poche si formam bilute de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt apoi dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute.cand sunt gata le lasam sa se raceasca in cuptorul stins.

Pregatirea cremei:

frecam galbenusurile cu zaharul apoi adaugam faina,amestecam si adaugam treptat laptele si frisca,apoi punem pe foc mic(amestecand in continuu sa  nu se lipeasca si sa nu faca,cocoloase) ,iar cand se ingroasa punem ciocolata taiata bucati si lasam pana se topeste.lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit umplem gogoselele fara a le taia doar facem o gaurica cu poche-ul.

Dupa ce le-am umplut pe toate pregatim glazura:

punem pe foc frisca si ciocolata si lasam pana se topeste,stingem focul,amestecam si lasam 3-4 minute sa se racoreasca apoi luam cate o gogosica si o trecem prin glazura.

Le punem pe un platou si le dam la frigider 1-2 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la creme(cu ciocolata).." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema