Choux-uri aperitiv

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 31 Mar 2013 | 6394 vizualizari

 

Reteta de choux-a-la-creme, doar ca pregatita ca pentru aperitiv, nu ca desert.

 

INGREDIENTE

  • 75 ml apa,
  • 50 ml ulei,
  • un praf de sare
  • 4 linguri de faina,
  • 3 oua
  • pate de ficat, salata de icre, crema de branza, etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux-uri aperitiv:

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert intr-un ibric mare. Cand da in clocot, se da deoparte ibricul si se toarna faina, amestecand des cu o lingura de lemn, pana la omogenizare. Se adauga pe rand ouale intregi, si se inglobeaza in aluat. In final aluiatul trebuie sa iasa relativ moale, dar sa nu curga. Se pun cu posul, sau cu o lingurita, gramajoare de marimea unei prune (ele vor creste in cuptor), intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, timp de cca 15 minute la 200 de grade. Sunt gata cand se rumenesc putin. Se scot din cuptor, se dezlipesc imediat cu lama unui cutit si se aduna intr-un castron pana se termina aluatul.

 

Cand sunt reci, se taie pana la jumatate si se umplu cu diferite paste (pate, icre, branza). Este un aperitiv gustos si de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

laura_n 1

31.03.2013, 22:16

foarte faina ideea

Rocsi 1

31.03.2013, 22:40

Ce gustari bune!

oana_d 1

01.04.2013, 12:29

Intr-adevar,e o idee foarte buna! Eu am "furat-o" de la o prietena de familie care a facut asa ceva de Craciun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati in aluat