Ciocolata de casa

de Criss in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 5388 vizualizari

 

Pot sa spun cu mana pe inima ca niciodata nu mi-a placut batonul sau ciocolata de casa, daaaaar am descoperit reteta perfecta pe blogul Licutei Marin. Licuta e una dintre fetele dragi mie din blogosfera. Are niste retete grozave si poze super reusite. Una din retetele grozave e si aceasta ciocolata de casa. A mea a iesit putin mai lipicioasa si asta din doua (sau chiar 3) motive:
1. n-am avut cu ce sa masor 83,333 :) ml apa (n-am facut reteta intreaga ci doar 2/3 din reteta) asa ca am pus apa cam dupa ochi
2. cineva tot dadea tarcoale frigiderului
3. am folosit lapte praf degresat

Ciocolata mea a stat vreo doua ore in frigider, dupa care a trebuit sa o portionez si a disparut ca prin farmec. Cele doua bucati ramase au fost perfecte azi dimineata.
Am sa postez cantitatile date de Licuta

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -300 g zahar
  • -125 ml apa
  • -300 g lapte praf
  • -50 g cacao
  • -150 g unt (nu margarina! )
  • -100 g nuci prajite -esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea .  

Se adauga cacao si si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi lapte praf si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel. Eu am amestecat cu lingura si mi-au ramas mici cocoloase de lapte praf, dar n-a fost ceva deranjant.

Se toarna ciocolata intr-un vas termorezistent uns cu unt sau tapetat cu hartie de copt. Nu faceti ca mine, nu folositi folia de aluminiu ca se lipeste tare de tot. M-am chinuit o jumatate de ora sa desprind folia de pe ciocolata. :) Deci, se toarna ciocolata si se infig din loc in loc nucile prajite, apoi se pune vasul in frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu orez expandat