Cui nu-i place ciocolata de casa ? Eu o ador si de aceea o fac in diverse combinatii si cu diverse arome. De data asta am folosit nesquik si alune de padure.
Punem apa cu zaharul pe foc si il lasam sa fiarba cam 10 minute pana cand se face ca si un sirop, mai gros si lipicios. Adaugam esenta dorita.
Luam siropul de pe foc, adaugam untul taiat cubulete si amestecam foarte bine pana se topeste tot .
Cernem laptele praf si il amestecam cu nesquik.
Alunele le prajim intr-o tigaie, coaja alunelor se va desprinde de pe ele. Le lasam la racit.
Turnam siropul peste ingredientele uscate si amestecam bine sa nu ramana cocoloase.
Adaugam alunele si omogenizam.
Pregatim doua foi de napolitana. Pe o folie punem o foaie, turnam ciocolata, nivelam si acoperim cu cealalta foaie. Apasam foaia, invelim in folie tot si punem la frigider cu un fund de lemn sau o tava umpluta peste ca sa nu se desprinda foaia de napolitana pusa deasupra.
Trebuie tinuta la rece cel putin 3 ore inainte de a fi taiata.