Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide

de butoiaurora76 in Dulciuri, 9 Iul 2013 | 13044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt ciocolata alba:
  • 350 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 2 fiole esenta rom
  • pt ciocolata cu cacao si alune:
  • 350 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 2 fiole esenta rom
  • alune de padure
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide:

Intr-o cratita pe foc se topeste zaharul in apa obtinandu-se un sirop de consistenta mierii. Se opreste focul si adaug untul lasat in prealabil la temperatura camerei taiat in bucatele mici. Amestec sa se topeasca untul. Adaug apoi laptele praf in compozitie amestecand bine. La sfarsit pun esentele. 

A doua ciocolata se prepara la fel, singura deosebire fiind ca amestec laptele praf cu cacao.

Intr-o forma de chec pun o folie alimentara si torn primul strat de ciocolata cu cacao, apoi pun alunele de padure si stafidele si torn si ciocolata alba.

Se baga apoi la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in doua culori cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

babi5 1

06.10.2013, 11:37

Sandie 1

05.10.2014, 17:26

Ai uitat sa treci la ingrediente cantitatea de cacao.

butoiaurora76 1

07.10.2014, 12:27

cacao pui din ochi in functie de cat de neagra vrei sa iasa. Eu am pus cam 60g.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]