Ciocolata in foi de napolitana

de adriana_bobu in Prajituri, 2 Ian 2011 | 14509 vizualizari

 

Ciocolata intre foi de napolitana mi se pare mai interesanta si zic eu ...mai crocanta...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de napolitana 
  • 1/2 kg lapte praf
  • 80 g cacao
  • 400 g zahar 
  • 150 ml apa
  • un pachet 200 g unt
  • esenta vanilie si rom
  • cateva nuci maruntite , stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata in foi de napolitana:

Se pune apa, zaharul si cacaua intr-un ceaun pe foc pana se omogenizeaza, obtinandu-se o crema care se da la racorit. Apoi se incorporeaza untul si laptele praf amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase pana se obtine o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. In final se adauga stafidele, miezul de nuca si esentele si se pune ciocolata fierbinte intre foile de napolitana (o foaie, un strat ciocolata, alta foaie, alt strat ciocolata.....) Se pune o folie peste foi si apoi o greutate pentru a presa ciocolata. Dupa 2-3 ore se ia greutatea si ciocolata se taie in formele dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Caramel Chew Bars