Ciocolata pana la moarte

de Brindusa in Torturi, 10 Ian 2010 | 10042 vizualizari

 

Dureaza mai mult timp ca sa-l faci, dar merita!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blatul Genoise
  • 5 oua batute putin
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt topit si racorit
Ingrediente blat bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
Ingrediente Mousse de ciocolata:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 4 galbenusuri 
  • 7 albusuri
Ingrediente Ganache
  • 200 g smantana grasa
  • 160 g ciocolata 
30 ml  alcool (coniac, lichior de fructe, rom , etc) Pentru ornat: migdale, fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata pana la moarte:

Blatul Genoise

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm extensibila (are un arc cu ajutorul caruia se poate mari- micsora), pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste. Amesteca usor faina si cacaua, cernute in prealabil.Amesteca incet untul.

Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma. Taie pe oriziontala in doua.

 

Blatul de bezea

Incalzeste cuptorul la 120 grade.

Unge bine cu unt o forma rotunda extensibila de 25 x 8 cm (aceeasi ca la blatul Genoise), si tapeteaz-o cu faina.

Combina albusurile cu zaharul si pune la baia de aburi sa se incalzeasca putin amestecand continuu. Ia de pe aburi si bate bine cu mixeru electric, cam 15 min la viteza medie, pana se intareste.

Cu o punga de ornat pune bezeaua sub forma de spirala, incepand din centru, pana ce ocupa toata baza formei.

Coace 2 ore la 120 grade. Lasa la racit in forma.

 

Mousse de ciocolata

Taie ciocolata bucatele micute si topeste-o la baia de aburi. Ia-o de pe aburi , pune-o intr-un castron mare si las-o la racit putin pana cand poti baga degetul in ea si sa nu te friga. Adauga galbenusurile unul cate unul si amesteca dupa fiecare.

Bate foarte bine albusurile. Amesteca in ciocolata incet 1/4 din albusuri. Amesteca restul de albusuri cu grija, sa nu se lase, asa cum ai facut si la blatul Genoise. Lasa la racit in frigider.

 

Ganache

Taie ciocolata bucati micute si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Las-o la racit un minut, pune-o peste ciocolata si amesteca pana ce se topeste toata ciocolata.

 

Montarea tortului

Peste blatul de bezea, in forma, pune jumatate din Ganache si niveleaza. Pune unul din blaturile Genoise si cu o pensula unge-l cu alcoolul preferat. Acopera cu jumatate din mousse.

Pune celalalt blat, unge-l cu alcool si pune restul de mousse. Lasa la rece cel putin 6 ore.

Inainte de a servi, scoate tortul din forma (eu ii lasat baza, pentru ca nu pot s-o scot, dar nu se vede) si unge peretii tortului cu restul de ganache (poti pune si desupra daca iti ramane).

Orneaza peretii tortului cu migdale prajite si zdrobite. Eu am facut si niste margarete pe tort din fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata pana la moarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

susu 1

23.02.2010, 21:30

l-am mai vazut tortul asta. e pt mine cu dedicatie cred. mor dupa ciocolatoase

Dnelutza 1

23.02.2010, 21:47

ce de-a ciucalata, mama ce bun trebuie sa fie tortul asta... Exact cum ii place cuscrei mele

elena1988 1

08.03.2011, 09:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Inimioara