Ciocolatesa

de ony in Prajituri, 6 Mar 2011 | 8449 vizualizari

 

e o incercare de amandina imbinata cu negresa; nush dar a iesit ceva foarte bun si savuros :P

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar

 pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri de zahar

pentru sirop:

  • 400 gr zahar
  • 800 gr apa
  • 3 plicuri capuccino

pentru glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatesa:

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua.

separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia precedenta.

se pune la copt si se lasa in cuptor 25 de minute la foc potrivit.

pentru crema in timp ce se topeste margarina,amestecam praful de budinca cu cacaua,zaharul si laptele si apoi incorporam si batem bine,amestecand continuu pana se ingroasa.

siropul este foarte simplu de preparat: punem zaharul cu apa pe foc,iar dupa ce fierbe adaugam capuccino.

dupa ce blatul se raceste se taie pe jumatate si se insiropeaza din belsug;se adauga crema apoi se pune cealalta jumatate de blat; se insiropeaza si aceasta .

glazura se face din margarina topita cu zaharul,cacaua si apa,se lasa pe foc pana devine cremoasa si se intinde repede peste prajitura.

se poate orna cu orice,eu am ales sa presar nuca de cocos.

TIPS-URI

1

siropul l-am facut in aceasta cantitate pentru ca am vrut sa fac prajitura mai insiropata.

2

in mod normal se face la jumatate de cantitate(siropul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan simplu