Ciolan de porc la cuptor

de trifadalia in Porc, 3 Dec 2018 | 6634 vizualizari

 

"reteta romaneasca".

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ciolan de porc (1,5 kg)
  • 1 capatana de usturoi
  • 100 ml vin
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la cuptor:

Ciolanul se spala si se pune la condimentat de seara pana dimineata in bait.

   Usturoiul se rade pe razatoarea mica, se adauga sarea, cimbrul si piperul, apoi acestea se freaca cu uleiul pana rezulta o pasta omogena, cu care se unge carnea.

Se adauga si paharul de vin apoi se lasa la rece.

A doua zi carnea se muta intr-un vas de yena cu acel bait cu tot se adauga apa si se da la cuptor acoperit cu folie de aluminiu pentru 120 de minute la 150 de grade C. Daca osul inca nu se poate scoate, se mai lasa la cuptor acoperit cu folia. Se ia folia cand din ciolan se poate scoate osul si se mai lasa jumate de ora pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

intotdeauna lichidul din cratita trebuie sa acopere carnea, in caz ca scade si mai completeaza.

2

se fac crestături în șorici, în zig-zag, astfel încât la cuptor pe acolo să se mai topească din grăsimea de sub el.

3

se cresteaza soricul pana la carne, nu si carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

04.12.2018, 08:44

trifadalia 1

04.12.2018, 10:32

da chiar delicios mai ales ca s-a nimerit a fi facut chiar de Ziua nationala a Romaniei doar ca nu cu fasole cum e traditia ci cu ce se vrea

dantes 1

07.12.2018, 10:56

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati