Ciorba alba cu perisoare

de Panacris in Ciorbe, 2 Dec 2012 | 3619 vizualizari

 

Zamfira, cand am vazut ciorbita postata de tine am poftit la ea, mai rau ca si o "graviduta" . Mi-a adus aminte de ciorba ce o mancam la gradinita. ;) Asa ca am "executat-o". Multumesc de inspiratie ;-* Plus, am achizitionat si 2 castroane, ptr. servire autentic romaneasca! :-*

 

INGREDIENTE

  • fasole pastai verde 100 g,
  • fasole pastai galbena 100 g,
  • mazare 100 g,
  • morocovi 100 g,
  • ceapa galbena 100 g,
  • ardei gras rosu 100 g,
  • pastarnac 50 g,
  • patrunjel radacina 50 g,
  • telina 50 g,
  • ulei de masline 100 ml,
  • sare iodata 2 g.,
  • piper proaspat macinat 1 g,
  • leustean,
  • carne tocata amestec (vita+porc) 200 g,
  • orez 50 g,
  • ou 1 bucata,
  • smantana,
  • faina alba de grau.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare:

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp  carnea tocata, se asezoneaza de sare, piper, se adauga orezul si oul, apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Cand legumele sunt aproape fierte, se pun cu lingurita perisoarele din carne, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert, perisoarele, se adauga faina diluata cu smantana, amestecandu-se continuu, ptr a nu se face cocoloase. La final se presara leustean tocat marunt. Se serveste fierbinte cu ardei iute proaspat sau murat dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

02.12.2012, 19:54

pentru ca mi-ai facut azi asa o pofta ,am preparat si eu ,acum este fiebinte ,abia astept sa o devorez),si am facut si papanasii Adelei

Panacris 1

02.12.2012, 20:30

Cris

Sim0na 1

02.12.2012, 20:41

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de gaina