Ciorba alba de valeriana

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Oct 2017 | 5054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola valeriana (de la Lidl am luat eu)
  • cca 50 gr. slanina afumata
  • 200 ml smantana de gatit (Pilos)
  • 2 catei maricei de usturoi
  • cca 700 ml apa plata
  • 2 linguri legume deshidratate pentru ciorbe
  • sare si piper dupa gust
  • putin leustean in otet (optional)
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • pentru servire: crutoane aurii din comert (de la Lidl)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de valeriana:

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala.

Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust.

Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se hidrateze legumele si reducem focul.

Adaugam frunzele de valeriana spalate, mai dam cateva clocote si punem putin leustean in otet si patrunjel verde proaspat tocat, apoi oprim focul, lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si servim ciorba alaturi de crutoane aurii din comert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de valeriana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

24.10.2017, 10:49

mena29 1

27.10.2017, 11:49

Trebuie să fac și eu pentru că o să-mi placă cu siguranță. Îmi plac și ciorbele de salată și de lobodă roșie.

mihaelar63 1

31.10.2017, 17:53

Interesant . In ciorba nu am mai folosit -doar in salate . Trebuie sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde