Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza

de Panacris in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2016 | 4681 vizualizari

 

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea, iarna, când gerul și viscolul, bate la geamuri. Bogată și sățioasă, pe gustul Zmeilor casei. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată, morcov 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină ½ bucată, țelină rădăcină 1 felie cca. 50 g, ardei kapia roșu 1 bucată, praz ½ bucată, ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g, carne de porc bucățele cca. 300 g, foaie de dafin 2-3 bucăți, piper boabe 5-6 bucăți, coriandru boabe 2 bucăți, boia dulce de ardei, cimbru uscat, zeamă de varză acră 1500 ml, cartofi roșii 2-3 bucăți. Pentru perișoare: fleică de porc cca. 150 g, pulpă de vită cca. 150 g, orez cca. 50 g, ceapă 1 bucată mică, boia de ardei dulce, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ou 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza:

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la foc mic. Carnea afumată se pune la fiert într-un vas încăpător cu apă rece, cca. 30 de minute, după primul clocot, la foc mediu. Apoi se scoate din apa care a fiert se porționează și se adaugă la amestecul de zarzavaturi și varză, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute semiacoperit.

Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez, se adaugă la carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou și se frământă bine până ce se obține un amestec omogen.

Perișoarele se adaugă la fiert împreună cu cartofii cubulețe, după ce s-a verificat ca cele două feluri de carne să fie fierte, lasându-se la fiert cca. 15 minute, la foc minim.

Între timp zeama de varză se dă în clocot separate și se adaugă după ce toate ingredientele s-au fiert, lasându-se încă 10 minute la fiert, după primul clocot.

Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.

 

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon