Ciorba cu perisoare

de mirela0911 in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 6471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600g carne tocata amestec (porc si vita)
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 1 lg rasa faina alba
  • 3 morcovi
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 telina 
  • 500-600 ml zeama de varza
  • 2-3 lg orez
  • 1 galbenus 
  • 200 g smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se curata legumele, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoarea mare si se calesc putin in ulei. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Se adauga telina si ceapa intreaga sa fiarba si ele (dupa fierbere se vor scoate din oala). 

Intre timp se pregatesc perisoarele. Carnea tocata se amesteca cu oul si faina (daca este prea moale compozitia). Se condimenteaza cu sare si piper si se fac perisoarele la marimea dorita. Cand sunt aproape fierte legumele, se rastoarna si perisoarele in apa. Se lasa sa fiarba pana sunt facute (acestea se ridica la suprafata).

Intr-o cratita se pune moarea la fiert si separat se fierbe si cele 2-3 lg orez in apa cu sare.

Se adauga moarea la ciorba si se sareaza daca mai este cazul (in funtie de cat de sarata este moarea) sau se mai acreste. La final se adauga si orezul fiert, se mai lasa sa dea cateva clocote dupa care se ia de pe foc si se amesteca din cand in cand pt. a se racori.

Galbenusurile se freaca cu smantana si 2-3 polonice de ciorba, dupa care se toarna peste restul de ciorba.

Se serveste cu ardei iute si paine de casa. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare