Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)

de Patricia Iordache in Ciorbe, 27 Feb 2013 | 5085 vizualizari

 

Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei "Ciorba norvegiana".
Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala.
Gustul? O sa ma pomeniti :))

 

INGREDIENTE

  • - 130 gr. slaninuta afumata;
  • - 1 ceapa;
  • - 2 morcovi potriviti;
  • - 1 telina mica;
  • - 4 cartofi potriviti;
  • - 1/2 ardei gras rosu;
  • - 130 gr. smantana;
  • - 1 ou (doar galbenusul);
  • - o mana de patrunjel tocat;
  • - 1 lingurita cimbru uscat;
  • - 1 catel mare de usturoi;
  • - 3-4 linguri ulei;
  • - sare;
  • - piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana):

Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins.  

Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte.  

Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu inimi de pui si menta