Ciorba de burta

de lacrimioara in Ciorbe, 8 Oct 2010 | 19387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr burta vita,
  • un gogosar rosu,
  • usturoi(3 catei),
  • un morcov,
  • oase vita,
  • ulei 2linguri,
  • smantana 100ml,
  • 2 galbenuse de ou,
  • sare ,
  • ardei iute.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele la fiert  (se poate pune si carnita de vita la fiert cu oasele si cand a fiert se taie bucatele si se pun in ciorba)eu nu am avut si am pus numai oase dar a iesit buna, cand incep sa fiarba se spumeaza si ne ocupam de restul.

Taiem gogosarul marunt ,morcovul il dam prin razatoare.Punem ulei in oala in care va fi facuta ciorba si le punem la prajit gogosarul si morcovul foarte putin  apoi luam zeama de pe oase si o turnam peste verdeturile calite (eu am pus si oasele sa mai fiarba impreuna cu toate si la sfarsit le-am scos). Se pune sare dupa gust.

Iintre timp ne ocupam de burta, eu am cumparat-o gata fiarta, doar am taiat-o feliute subtiri. Daca nu e fiarta se pune la fiert. Dupa ce fierb putin verdeturile adaugam burta fiarta si taiata feliute, se lasa la fiert cu verdeturile cam 15-20 minute dupa care tocam usturoiul si il frecam cu o lingurita de ulei pana se face o pasta. Adaugam otet dupa gust si il punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba putin daca doriti puteti sa adaugati zeama de la ardei iute si ardei iute taiat marunt cand fierbe, eu nu am pus ca eu nu mananc ardei iute.

Amestecati galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba calda din oala apoi se toarna in oala cu ciorba.

TIPS-URI

1

smantana intodeauna nu se pune peste ciorba fierbinte ca se imbranzeste daca nu aveti rabdare sa se raceasca puteti sa adaugati 2 polonice de ciorba peste smanntana si dupa aia o turnati in ciorba si amestecati bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

lacrimioara 1

10.10.2010, 21:05

cu placere nadina

lacrimioara 1

10.10.2010, 21:06

roxana pòti sa o probezi e delicioasa

Lizicat 1

04.12.2010, 23:57

Lacramioara esti fix pe gustul meu!!!!! Felicitari si 5f!
Miha trebuie sa incerci. E mult mai usor decat pare, si, cu siguranta, mult mai usor decat minunatiile de praji pe care le faci tu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca