Ciorba de burta

de danamatei in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 42220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta prefiarta
  • 1-2 oase de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • un ardei gras
  • 1-2 capatani usturoi
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata.

Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert 3-4 ore. Dupa 2 ore se pun legumele intregi si boabele de piper. Se scot oasele si legumele cand sunt gata, se adauga bucatile de burta spalata in prealabil de otet si se lasa la fiert o ora. Se scoate burta intr-un castron si zeama se strecoara. Se taie burta fasii si se pune inapoi in zeama, apoi se pun in blender morcovii fierti si usuroiul, se paseaza bine si se adauga in zeama. Se mai lasa sa fiarba 1 ora, se potriveste de sare si se da de pe foc.

Separat se amesteca cele trei galbenusuri cu smantana. Se adauga cate un polonic de zeama peste amestecul de smantana cu ou pana ajungem la 4-5 polonice, apoi se adauga in ciorba si se amesteca bine.

Pofta mare fanilor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

semi56 1

21.11.2010, 23:30

e buna dami o portie

Cris2711 1

12.03.2011, 11:20

alinutzika 1

23.09.2011, 15:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu taietei de casa