Ciorba de burta

de baby_ktalyna in Ciorbe, 15 Oct 2013 | 5012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta de vita (eu am folosit cruda)
  • 500 gr de smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cepe
  • o capatana mare de usturoi
  • 5 morcovi
  • 1 radacina de telina (mica)
  • 2 radacini de pastarnac
  • optional os de vita
    sare piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem bucatile de burta (si oasele) la fiert, in aprox 5 litri de apa rece si lasam sa fiarba apa si sa se formeze spuma. Scoatem (oasele)burta, aruncam apa  si punem iar la fiert totul in apa rece.

Fierbem bine burta  pana se poate strapunge usor cu o furculita. Adaugam apoi legumele, pastrand 3 morcovi si lasam sa fiarba bine pana ce legumele s-au inmuiat. Scoatem apoi legumele  . Scoatem burta si  lasam sa se raceasca.Lasam ciorba la foc, adaugam gogosarul taiat .Urmeaza apoi sa dregem ciorba. Amestecam smantana cu galbenusurile intr-un vas incapator si adaugam cate un polonic din ciorba de burta,amestecand bine cu un tel, pana aducem amestecul de oua,smantana si zeama la aceeasi temperatura cu ciorba de burta din oala.Turnam apoi amestecul  peste ciorba ramasa in oala si amestecam bine.

Asezonam ciorba de burta cu sare, piper, morcovul ras si calit il scurgem de suc (doar sucul il folosim) si usturoiul .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]