Ciorba de burta

de amalia01 in Ciorbe, 28 Iun 2017 | 3478 vizualizari

 

Nu am mancat aceasta ciorba pana am implinit o onorabila varsta.
Si avand in vedere ca ai mei o adora, a fost musai sa invat sa o fac.
Si stiti ceva? Mi-a si iesit!

 

INGREDIENTE

  • 6 l apa
  • 2 bucati os de vita cu maduva
  • 1 kg burta de vita prefiarta, fideluta
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • 8 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 1 lg ulei
  • sare
  • 1 cub Maggi vita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic.

Cand zarzavatul este fiert, il scoti usor cu o paleta si adaugi burta si usturoiul tocat marunt.

Lasi ciorba sa fiarba incet inca 30 de minute, apoi adaugi cubul de vita si ardeiul iute curatat de nervuri si seminte si taiat rondele. Lasi la foc mic, 10 minute, apoi stingi focul.

Ciorba ramane sa se racoreasca sub capac, timp in care bati bine ouale cu smantana si calesti morcovul ras in lingura de ulei.

Cand ciorba s-a racorit, adaugi morcovul calit si smantana, amestecand continuu, ca sa nu se taie.

Servesti ciorba fierbinte alaturi de ardei iute si smantana.

 Tips&Tricks: sa lasi neaparat ciorba sa se racoreasca, altfel in momentul in care adaugi smantana batuta cu ou se va taia!

TIPS-URI

1

ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta