Ciorbita aceasta o fac pentru mine fara smantana in post . Sotului ii adaug smantana , asa ca ,, impac si capara si lupul si ...'' pe toata lumea !!!
Capetele de peste se spala se sareaza si se pun la fiert in apa cu otet , atat doar sa le acopere . Se fierb in maximum 10 minute. Se scurg ,[ zeama se pastreaza , nu se arunca ] si se pot servi stropite cu mujdei de usturoi .
Ceapa , cartofi , gogosarul se curata , se spala si se toaca cubulete . morcovul curatat , spalat , se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari
Legumele se calesc usor 2-3 minute , spre sfarsit puneti si orezul la prajit .Se ,, stinge '' cu zeama de peste , se sareaza si se fierb cam 15 -20 minute. Ardeiul iute se pune in ciorba la sfarsit taiat rondele . acum se pune si tijele de telina taiate marunt + patrunjelul tocat .
La sfarsit piparati si mai dregeti gustul cu zeama lamaie sau sare daca este necesar .
CIne doreste poate pune si smantana , dar si fara este super-gustoasa .
1
Daca va place ciorba de burta puteti sa ,, terminati ''si pe cea de peste la fel . smantana o amestecati cu 2-3 linguri de mustar , un galbenus de ou , amestecati totul , diluati cu zeama calduta si adaugati la restul ciorbei .