o ciorba de post foarte gustoasa, mai ales rece
INGREDIENTE
- 5 bucati mici de sfecla rosie (cca 400 gr. in total)
- 2 cartofi mari (cca 500 gr.)
- 3 morcovi potriviti
- 1 ceapa alba uscata
- 1 foaie de dafin
- 4 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
- oregano in otet
- leustean verde
- marar verde
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sfecla rosie:
Curatam si spalam legumele.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic.
Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu.
Maruntim sfecla la robot, o adaugam peste legumele sotate. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam cca 2l apa rece. Lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min.
Adaugam in ciorba cubulete de cartofi, 1 foaie de dafin si lasam sa mai fiarba ciorba pana se inmoaie si cartofii.
La final oprim focul la oala,adaugam o lingura de oregano in otet, presaram marar verde si leustean proaspat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.
Pofta buna!









































