Am curatat cartofii, i-am spalat si taiat cubulete. Ii punem deoparte in apa rece. Morcovii si telina se curata, se spala apoi se dau pe razatoarea mare. Ceapa se da pe razatoarea fina si se pune deoparte.
Intr-o oala punem 4 linguri ulei si calim legumele date pe razatoarea mare pana se inmoaie. Stingem totul cu apa. Adaugam ceapa razuita si 1 lingurita de sare.
Tarhonul uscat il punem intr-un pahar si turnam peste el otet cat sa il acopere putin si il lasam asa pana il vom folosi. Leusteanul se taie marunt. Smantana impreuna cu galbenusurile de ou se amesteca. Cand legumele sunt fierte adaugam cartofii taiati. Lasam sa fiarba pana si acestia sunt fierti. In acest moment adaugam tarhonul impreuna cu otetul. Adaugam si bors dupa gustul fiecaruia. Lasam sa mai dea cateva clocote impreuna. Din supa fierbinte adaugam la amestecul de smantana si galbenus putin cate putin pana ajunge amestecul respective la temperature supei dupa care o turnam in oala la supa.
Lasam sa dea un clocot si presaram deasupra si leusteanul taiat marunt.