Ciorba de conopida cu porumb

de katty in Ciorbe, 2 Noi 2017 | 3400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 conserva porumb
  • 1 lingura mei decorticat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • marar uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • 2 galbenusuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu porumb:

Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele.

In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi stingem cu apa  fierbinte cat sa acopere si sa depaseasca legumele. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam putina sare si conopida. Dupa ce conopida a fiert de jumatate, adaugam meiul si mai fierbem 5 minute. Adaugam apa cat este nevoie, potrivim de sare si piper si cand incepe sa clocoteasca din nou, punem porumbul scurs.

Intre timp, amestecam iaurtul cu galbenusurile si adaugam cate putin din zeama fierbine. Cand zeama da primul clocot, turnam amestecul de iaurt si oua si mararul. Lasam ciorba sa se infierbante, fara a o mai fierbe. Stingem focul si punem capacul. Servim ciorba fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana