Ciorbă de curcan

de ionix in Supe/Ciorbe, 20 Feb 2010 | 7652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de circa 5 litri avem nevoie de : 
  • 1 kg si ½  de aripi de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • ½ dintr-o telina mica
  • 2 cepe
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 400 ml bors
  • 1 ardei gras verde
  • 2 maini cu taitei
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de curcan:

Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp de vreo 20 de minute, avand grija sa spumam mereu

Dupa aia se adauga morocvul dat pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul intreg si ceapa taiata cubulete. O legatura de patrunjel se spala bine, se leaga cu ata si se baga in ciorba.

Se adauga si telina intreaga, dar curatata si spalata bine. Dupa circa 30 de minute se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa vreo 15 minute si fierbem borsul pe care-l turnam peste ciorba. Imediat dupa, scoatem telina, pastarnacul si legatura de patrunjel. Cand carnea incepe a fierbe, adica incepe sa se desprinda de pe os, punem taiteii.

Lasam 10 minute, tocam celalalta legatura de patrunjel, punem patrunjelul in oala, adaugam sare si piper (dupa gust)  si oprim focul. Se mananca cu un ardei iute bun.  

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu galuste de gris