Ciorba de dovlecel

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 25 Iun 2015 | 4257 vizualizari

 

O ciorbita usoara din dovlecel, mai ales daca este cules cu mana ta, este oricand buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de dovlecel;
  • un morcov;
  • un ardei gras;
  • o ceapa;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3-4 linguri de rosii preparate pentru iarna;
  • o legatura de marar;
  • circa 4 l apa;
  • sare, dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se curata morcovul de coaja si se spala.

Se curata ardeiul de seminte si se spala;

Se curata ceapa de foi si se spala.

Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si putina sare. Dupa ce au fiert, se umple oala cu apa si se da in clocot.

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se spala si se taie bucati mari, apoi se scufunda in apa clocotita. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre final, se adauga rosiile si mararul spalat si tocat marunt. Se potriveste ciorba de sare.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare