Ciorba de fasole

de Irina in Ciorbe, 2 Dec 2011 | 15237 vizualizari

 

Ca tot suntem in postul Craciunului am pentru voi o ciorba de fasole buna, buna.

 

INGREDIENTE

  • 1/4 kg fasole boabe
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura verdeata(patrunjel, tarhon)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore.

Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile.

La final, se toarna putin ulei pe deasupra, ciorba de fasole va avea un aspect mai placut  . Se adauga borsul si se mai lasa ciorba de fasole  putin la foc. Dupa ce se opreste, se toaca verdeata marunt si se presara pe deasupra. 

Se mananca cu pofta, cu paine facuta in casa, o ceapa sanatoasa si o tuica mica. Sa ne treaca raceala care ne-a intrat in oase, servind o ciorba de fasole gustoasa.

TIPS-URI

1

daca va place tarhonul adaugati o crenguta in ciorba de fasole la finalul fierberii, ii da o savoare deosebita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe uscate