Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)

de kamy in Ciorbe, 21 Oct 2010 | 16600 vizualizari

 

Pe locul 2 in preferintele Sabinei...asa ca...a trebuit sa o fac

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 700 gr de fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • o cana de rosii din borcan(puse de mine)sau 3-4 rosii
  • 500 ml de bulion
  • faina
  • ulei
  • sare,piper
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta):

Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.

Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.

Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu ea.Cand a inceput sa fluiere,am dat focul mai mic si am lasat sa fiarba 20 min.dupa care am stins focul.Cand am putut da capacul jos,am adaugat fasolea si legumele si le-am mai fiert 5 min(dupa ce a inceput sa fluiere).

Intr-o tigaie am pus vreo 10 lg.de ulei si  4 faina,am calit faina cateva minute,am stins cu 500 ml bulion,am mai lasat sa fiarba putin dupa care am adaugat rantasul in ciorba si am mai lasat-o sa fiarba vreo 5 min,fara capac.Inainte sa opresc focul am pus sare,piper dupa gust si tarhonul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

stiu ca rantasul nu-i sanatos ,dar Sabinei ii place ciorba asta ....groasa,asa ca ....

2

daca rantasul are cocoloase,adaugati-l in ciorba trecut printr-o sita

3

ca verdeata se poate pune si leustean si patrunjel,ce va place:eu ...cum da frigul sunt cu tarhonul iar vara cu leusteanul(la ciorbe)

4

se poate servi si cu smantana

5

si bineanteles cu ceapa sau ardei iuti

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza de Bihor