Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

de Patricia Iordache in Porc, 24 Iun 2013 | 10174 vizualizari

 

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci si tu o ciorba de fasole cu afumatura?" :))

 

INGREDIENTE

  • un rasol afumat (aproximativ 400 gr);
  • 300 gr. fasole boabe;
  • 200 ml. pasta de ardei capia;
  • 2 linguri cu pasta de rosii/bulion;
  • sare
  • piper
  • cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • o ceapa mare;
  • 2 morcovi;
  • putin ulei (pentru calit ceapa);
  • o mana cu leustean proaspat sau congelat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat:

Punem fasolea la muiat in apa rece, cat sa o acopere, de seara pana dimineata.

Aruncam apa, punem alta apa curata (aproximativ 1.5 l) si lasam la fiert aproximativ 20 minute din momentul in care incepe sa fiarba.

Intre timp, pregatim un alt vas in care punem apa la fiert pentru a o putea inlocui pe cea pe care o vom arunca. Schimbam apa de 2 ori.

In cea de-a treia apa adaugam 1/2 din ceapa tocata marunt si cei doi morcovi taiati cubulete mici. Acoperim cu un capac - dar nu de tot - si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. 

Intre timp taiem bucatele rasolul afumat si il adaugam peste legume.

Dupa cele 20 minute adaugam pasta de ardei si pasta de rosii (bulionul), potrivim de sare, piper, cimbru si lasam sa fiarba inca 30 minute, amestecand din cand in cand.

In acest timp, tocam restul de ceapa ramasa (cealalta jumatate) si o calim in putin ulei pana devine sticloasa.

Gustam fasolea daca este fiarta si atunci adaugam ceapa calita cu tot cu ulei, in ciorba. Amestecam, oprim focul si adaugam leusteanul.

Punem la racit si servim.

TIPS-URI

1

Este foarte gustoasa daca avem alaturi o ceapa rosie zdrobita sau taiata in 4.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]