Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 30 Ian 2012 | 5800 vizualizari

 

O bunatate?!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei capia,
  • 2 morcovi
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • cimbru
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • ciolan de porc  afumat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte), dupa care adaugam ciolanul de porc spalat bine in prealabil. Nu este nevoie sa mai adaugam ulei deoarece carnea de porc va lasa suficienta grasime. Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt, si, cand fasolea si ciolanul de porc au fiert suficient, adaugam legumele si sarea, iar spre sfarsit, adaugam 2-3 linguri de bulion si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt. Se serveste cu tarhon proaspat presarat deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)