Ciorba de fasole cu costita afumata

de babi5 in Ciorbe, 1 Dec 2014 | 3032 vizualizari

 

Daca este ziua Romaniei si s-au pregatit peste tot mii de portii de fasole, am zis sa fiu si eu in ton cu lumea. Este o ciorba buna si satioasa si o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole cu bobul mic
  • 600 gr costita afumata
  • 200 gr morcov
  • 200 gr pastarnac si patrunjel
  • 150 gr telina
  • 500 ml bulion sau
  • 100 pasta bulion
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri otet (eu am folosit de la ardeiul iute)
  • 200 gr ceapa
  • 6 catel usturoi
  • 2 ardei galbeni de marime medie
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • 1 lingura vegeta
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata:

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o data. Apoi punem 3,5 l apa calda peste fasole, punem foaia de dafin si jumatate din ceapa si lasam la foc mic la fiert. Cand este jumatate fiarta fasolea adaugam  zarzavatul, cimbrul, sarea si piperul si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp punem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa ramasa, usturoiul maruntit si ardeiul si lasam sa se caleasca, apoi adaugam boiaua si punem totul in fasole. Adaugam si costita prajita si lasam sa fiarba in continuare inca 15 minute, apoi punem bulionul si otetul, mai lasam sa fiarba 5 minute, asezonam cu marar verde.

Este o ciorbita buna si place tuturor, o recomand cu drag. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

O ciorba buna in toate ocaziile, este buna si in varianta fara carnuri

2

O muratura si un ardei iute sunt nelipsite de langa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, de post