Ciorba de fasole cu zeama de varza

de vasy16 in Supe/Ciorbe, 1 Mar 2016 | 4637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg de fasole alba
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • carnat afumat cu boia de ardei
  • oregano
  • foaie de dafin
  • ulei
  • 1 l zeama de varza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu zeama de varza:

  • Se spala fasolea cu o seara inainte si se lasa la umflat in apa calie.
  • Se pune fasolea la fiert iar dupa ce da in clocot se lasa cateva minute sa fiarba si se schimba apa punand peste fasole apa calda cca doi litri, nu rece ca nu cumva sa intareasca iar fasolea.
  • Se lasa la fiert pana este bobul fiert. Intre timp se toaca ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul cubulete mici.
  • Carnatul se face felii.Incalzim o tigaie cu putin ulei si prajim un pic carnatul dupa care il scoatem si in acelasi ulei calim legumele adaugand intai usturoiul apoi rand pe rand ceapa, ardeiul si morcovul.
  • La urma adaugam sucul de rosii in tigaie si lasam un pic sa fiarba.
  • Rasturnam prajeala peste fasole impreuna cu carnatul si foaia de dafin.
  • La urma cand a fiert totul adaugam zeama de varza si mai lasam sa dea in cateva clocote.
  • Se potriveste de sare daca mai e nevoie dat fiind faptul ca zeama de varza e sarata,se adauga oregano si este gata.
  • Se lasa sa isi "traga sufletul" cateva minute si e gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

01.03.2016, 09:36

Rocsi 1

01.03.2016, 20:55

Nu am mai mancat acrita cu zeama de varza, dar cred ca este buna!

vasy16 1

02.03.2016, 17:18

Este foarte buna Rocsi,trebuie sa incerci.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare