Ciorba de fasole uscata cu afumatura

de MotanLaOale in Ciorbe, 23 Ian 2021 | 4585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole uscata
  • 400g afumatura
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • boia afumata
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu afumatura:

Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara.

Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.

Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp.

Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.

Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am pus putina apa si le-am lasat la fiert.

Cand fasolea a fiert am trecut-o intro oala mai mare si am adaugat zarzavatul fiert separat.

Am completat cu apa, vegeta, piper, boia afumata si am lasat sa dea cateva clocote.

Am pus si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10-15 minute.

Am potrivit de sare si am adaugat si mararul tocat marunt.

Dupa cateva clocote este gata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata