Ciorba de gaina cu taitei de casa

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 3 Mai 2010 | 11356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt taitei:
  • doua oua,
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare.
  • pt ciorba:
  • Tacam de ciorba de la o gaina (spate, aripi, gat,maruntaie),
  • un morcov,
  • o ceapa mare,
  • un pastarnac,
  • o bucata mica telina,
  • un ardei gras,
  • 250 ml suc de rosii,
  • o radacina mica patrunjel,
  • sare,
  • 1 l bors de casa,
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu taitei de casa:

Ouale impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.

Apoi se intinde o foaie subtire, se presara faina deasupra, se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.

Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.

Se portioneaza bucatile de carne,se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare, in oala de ciorb,cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera,adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa), pana se inmoaie usor carnea de pasare,apoi se adauga si zarzavatul, ceapa se taie marunt, morcovul, pastarnacul si radacinele se curata de coaja ,se spala si apoi se taie in cubulete mici,ardeiul se taie fasii apoi se taie fideluta.

Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute ,la foc mic apoi se adauga sucul de rosii,se potriveste de sare ,se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

Taiteii se aduga in ciorba tocmai la sfarsit,cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte.

Se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se opreste focul si se presara deasupra leustean tocat marunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de legume cu coasta de porc