Ciorba de ied

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 30 Apr 2016 | 7432 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • cateva bucati de coaste de ied
  • o legatura de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • un ardei gras rosi
  • o telina mica
  • doi morcovi
  • doua cepe albe
  • 2 cartofi potriviti
  • sare dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • 700 ml bors de casa
  • 250 ml suc de rosii (de casa)
  • optional: o mana de taietei
  • cate o legatura de leustean si patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Coastele de iedut se taie si se spala foarte bine.

Se pun la fiert in apa rece si se spumuieste ori de cate ori este necesar.

Intre timp se taie legumele. Se adauga peste carne cand aceasta este fiarta.

Se fierb legumele si se sareaza dupa gust.

Se adauga sucul de rosii si borsul de putina.

Se da intr-un clocot si se adauga taieteii, continuandu-se fierberea pentru inca 5 minute.

Dupa ce se opreste focul se adauga galbenusurile pasate si se amesteca ciorba.

Se presara verdeturile tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]