CIORBĂ DE IEPURE

de Panacris in Ciorbe, 22 Feb 2015 | 6598 vizualizari

 

O bunătate, au ținut să precizeze Zmeiișorii, chiar de două ori, în timpul mesei. Acestă afirmație e cea mai mare mulțumire pe care o poate primi, mama de la copiii ei;) cel puțin pe mine m-a ”înmuiat” ;)P.S. Sunt foarte critici în ce privește gustul tuturor preparatelor! ;)

 

INGREDIENTE

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz partea albă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați 2 linguri,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi roșii de Covasna 2 bucăți,
  • roșii tocate conservate de la SunFood 1 conservă
  • sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • boia de ardei,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • paste pătrate mari de la Băneasa,
  • verdeață pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CIORBĂ DE IEPURE:

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit.

După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Secretul a fost untura cu aromă de cârnați afumați, un secret de la bunici. Acum mi-am dat seama de ce toate mâncărurile buniciilor sunt tare bune, deoarece foloseau untura în loc de untdelemn, la vremea respectivă, untdelemnul se procura mai greu la sate;)

Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBĂ DE IEPURE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure