O bunătate, au ținut să precizeze Zmeiișorii, chiar de două ori, în timpul mesei. Acestă afirmație e cea mai mare mulțumire pe care o poate primi, mama de la copiii ei;) cel puțin pe mine m-a ”înmuiat” ;)P.S. Sunt foarte critici în ce privește gustul tuturor preparatelor! ;)
Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit.
După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3000 ml apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute. După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele. Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă.
Spor și poftă bună!
1
Secretul a fost untura cu aromă de cârnați afumați, un secret de la bunici. Acum mi-am dat seama de ce toate mâncărurile buniciilor sunt tare bune, deoarece foloseau untura în loc de untdelemn, la vremea respectivă, untdelemnul se procura mai greu la sate;)