...........tocana de legume am facut ,deci i-a venit randul si ciorbei sa fie preparata cu legume si ca sa fie totul natural ,fara adusuri l-am acrit cu prun verzi.....
Avem nevoie de:
Pentru acrit ciorba:
Cepele se curata ,se spala si se taie marunt.
Rosiile se spala si se vor taia cat de marunt vom dori.
Pastaile le rupem capetele,dupa care se vor rupe la dimensiuni de 4 cm si apoi se vor spala.
Dovleacul se va curata de coaja si de seminte acolo unde este cazu si se va taia cubulete.
Acestea gata pregatite se vor pune le fiert cu uleiul si 4 litri de apa.
Cat vor fierb legumele punem intr-o oala prunele verzi cu apa si le lasam sa fiarba pana se vor ridica deasupra ,dupa care se va scurge zeama obtinuta iar prunele ramase in strecuratioare le vom pasa si ce va rezulta vom adauga in zeama acra ce am obtinut-o prin fierberea prunelor.
Dupa ce legumele au fiert adaugam bulionul,dupa alte 15 minute adaugam zeama acra de prune ,loboda,patrunjelul si leusteanul care au fost spalate si taiate marunt. Se va adauga sare dupa gust si se va mai lasa la fiert cam 15 minute .
Se serveste cu ceapa ,in cazul meu prefer ardeiul iute pentru ca ceapa imi face rau.
Pofta buna!
1
in lipsa prunelor se vor putea folosi si strugurii verzi pentru a acri ciorbele de vara.