Ciorba de legume (de post)

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 9 Apr 2017 | 3981 vizualizari

 

O ciorba usoara si gustoasa!
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 4-5 ciuperci champignon mari
  • 1 bucata mica telina
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 lg orez
  • 500 ml bulion
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei
  • frunza de telina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume (de post):

Se curata legumele si se taie dupa cum doriti: rondele, julien, cubulete.

Ceapa se curata si se taie in doua sau patru. Ciupercile se curata si se taie felii. 

Morcovii se pun la calit in ulei, pana iese o culoare frumoasa.

Intr-o oala, se pune apa la fiert, cca. 2 litri. Se toarna morcovii cu tot cu ulei, se adauga patrunjelul, telina si ceapa. Se condimenteaza cu sare dupa gust si se lasa sa fiarba, la foc incet. 

Pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga si ciupercile, iar ceapa se indeparteaza. Spre final, se adauga orezul spalat bine inainte si se lasa sa fiarba in continuare. 

Cand sunt gata, se toarna bulionul si se ma lasa sa dea cateva clocote. Se mai potriveste cu sare, daca este nevoie, se pun cateva frunze proaspete de telina si se acopera oala cu un capac.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba se poate prepara si cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare