Ciorba de loboda

de MotanLaOale in Ciorbe, 5 Mai 2016 | 6510 vizualizari

 

Vazut la Simona si facut si eu pentru prima oara. Pot zice ca este buna dar data viitoare o sa o imbunatatesc cu niste afumatura.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 50ml ulei
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 20 cm praz (partea alba)
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cescuta orez
  • 1 litru zeama de varza (sau bors)
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie (dar nu este)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda:

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele.

Ceapa si prazul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Loboda si leurda se curata, se spala si se taie fasii.

Rosiile se taie cubulete.

Intr-o oala mai mare se incinge uleiul si se calesc ceapa, prazul, zarzavatul si ardeiul 3-4 minute.

Se pune apa, vegeta si piper si se fierb legumele 20 de minute.

Se adauga orezul clatit in mai multe ape, loboda, leurda, rosiile si se mai fierbe 15 minute, pana orezul este aproape fiert.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza, cata dorit ipentru acreala, si se mai fierbe 5-10 minute pana este fiert orezul.

Se pune verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.

Se serveste calda sau rece simpla sau cu smantana.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]