Ciorba de miel

de oanapl in Ciorbe, 18 Mai 2021 | 4419 vizualizari

 

"retete pascale"
Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de musafiri. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Mihaelei căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 1 cap miel
  • gâtul + câteva coaste
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 telina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri oțet de mere
  • 1 lămâie- zeama
  • 1 foaie dafin
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • piper negru măcinat
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel:

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa.
Între timp cureți, speli și toci mărunt ceapa, ardeiul morcovul și țelina.
Sotezi ușor în ulei legumele pregătite . Adaugi 2 l apă.Adaugi în oală, la fiert și capul de miel. Adaugi sare și piper după gust și lași să fiarbă până când capului de miel i se poate desface cu ușurință maxilarul și calota craniană.
Desfaci capul de miel fiert și scoți creierul și limba mielului. Feliezi limba. Acestea se vor aduga la sfarsit din nou in ciorba .

Dregi ciorba cu smântână și o acești cu zeamă de lămâie, după gust. 
La sfârșit pui leuștean și pătrunjel tocate mărunt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta