Ciorba de miel reteta

de cristeena20 in Ciorbe, 22 Apr 2014 | 5518 vizualizari

 

Nu se putea sa treaca Pastele fara ciorbita traditionala de miel. Si ca intotdeauna a iesit foarte buna....
Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • Carne de miel (cca 500 gr)
  • Legume: 3 morcovi,patrunjel, putina telina, ardei gras (diferite culori daca e posibil), 1/2 curgette mic, o mana de mazare verde, 1/4 varza de primavara , 1 ceapa mare, 1/4 praz, 3 cartofi
  • 1 cescuta de orez
  • 1 cutie de smantana (150 gr), 1 lingura de faina, 1 galbenus de ou
  • otet dupa gust, sare, piper, leustean sau patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta:

- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare. Lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora , pana carnea devine moale. Intre timp pregatim legumele: zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o tocam marunt, prazul rondele fine, ardeiul cubulete, varza marunt , iar cartofii se pun in apa rece curatati si taiati marunt.

- Cand carnea este deja fiarta punem zarzavatul , cepaa, prazul, mazarea si varza, iar mai incolo cartofii si curgette. Cand legumele sunt fierte adaugam o ceasca de orez si lasam sa fiarba. Gustam de sare, piper si la final adaugam smantana amestecata cu faina si galbenusul de ou, turnand initial cate putina supa clocotita peste ea si apoi adaugand-o la ciorba din oala. Se pune otet sau zeama dupa muraturi si adaugam leustean sau patrunjel verde.

- Se serveste cu ardei iute din otet daca va place mai iute.

TIPS-URI

1

se poate inlocui otetul cu otet/ zeama de pe muraturi,

2

daca aveti e foarte buna cu cozi de ceapa verde si neaparat leustean. Eu nu am avut asa ca am folosit patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cristeena20 1

22.04.2014, 17:34

multumesc Sylvia. Ideea cu varza mi-a venit pe loc, ca aveam in frigider...la ciorbe folosesc de obicei ce am prin frigider. Imi plac mult legumele si cu cat mai variate si multe, cu atat mai gustoasa ciorba ..

Lia_ 1

22.04.2014, 19:15

buna

MIUTA 1

23.04.2014, 13:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta